вівторок, 03 червня 2008 20:52

Бріджит Бардо заплатить 15 тисяч євро за образи мусульман

Суд оштрафував французьку актрису Бріджит Бардо на 15 тисяч євро за вислови, що породжують расову ненависть, повідомляє AFP.

Причиною розгляду став лист, який Бардо в 2006 році написала Ніколя Саркозі, який займав у той час пост міністра внутрішніх справ Франції. Актриса вимагала, щоб мусульмани приглушували жертовних тварин, перш ніж зарізати їх. Крім того Бардо заявила, що "втомилася, що її водить за ніс цей народ, який руйнує нас, руйнує Францію, нав"язуючи свій спосіб життя".

Обвинувачами Бардо виступила французька організація по боротьбі з расизмом MRAP (Рух проти расизму і за дружбу між людьми). Актриса, якій виповнилось 73 роки, була відсутня на засіданні суду. Вона написала суду лист, в якому відзначила, що її "нудить від того, як ці організації дістають її". Бардо також відзначила, що вона не припинить протестувати до тих пір, поки мусульмани не введуть практику оглушення тварин.

Для актриси це вже п"ятий штраф, пов"язаний з расовою нетерпимістю. У 2004 році вона була оштрафована на п"ять тисяч євро за породження расової ненависті в своїй книзі "Крик в тиші" ("A Cry in the Silence"). Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Бріджит Бардо заплатить 15 тисяч євро за образи мусульман». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі