пʼятниця, 08 серпня 2014 17:06

Борис Ложкін має перевиховати Кернеса - експерт

Борис Ложкін має перевиховати Кернеса - експерт

Верховна Рада може розпустити Харківську міську раду. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав керівник Центру політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко.

"Хоча у Харківській міській раді більшість регіоналів - присвоїти почесне звання росіянам виключно ініціатива мера Геннадія Кернеса. Він запропонував - депутати підтримали. Це рішення тільки посилює особистий та політичний конфлікт між мером та Міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Тому вирішувати його варто не розпуском ради, а проведенням виховної роботи з Кернесом. Глава адміністрації Президента Борис Ложкін, харків'янин, може провести бесіду та дати поради. Коломойський має неабиякий вплив на мера, теж може допомогти залагодити конфлікт. Якщо зараз почати махати шашкою - це тільки дестабілізує ситуацію в місті", - сказав експерт.

Фесенко переконаний, це провокативне рішення про присвоєння почесних звань громадянам Росії, Кернес прийняв не випадково. Таким чином він продемонстрував своє лояльне ставлення до російського народу.

"У місті і так не дуже гарні настрої в зв'язку з мобілізацією. А нагородження росіян, та ще й розпуск ради - і з політичної точки зору, і з моральної - дуже небезпечно. В Харкові, та й в інших містах країни, влада має демонструвати свою правову силу. Власне, як вона була застосована проти того ж Кернеса", - додав політолог.

Нагадаємо, депутати Харківської міської ради присвоїли звання "Почесний громадянин міста" двом росіянам: мільярдеру Павлу Фуксу і члену комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Олександру Шишкіну. Останній голосував за анексію Криму. Це обурило активістів Євромайдану, а нардеп Андрій Павловський зареєстрував у Верховні Раді постанову про розпуск харківської міської ради.

Зараз ви читаєте новину «Борис Ложкін має перевиховати Кернеса - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі