пʼятниця, 22 червня 2012 20:58

Бомжів із центру Києва тримають у Шевченківському райвідділку
5

Фото: Фото: Світлана Корженко

Бомжів із центру Києва тримають у Шевченківському районному відділі внутрішніх справ (РВВС). Щодня їх виганяють на примусові роботи.

Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів безпритульний Леонід. Він бомжує біля центрального залізничного вокзалу в Києві.

"Від початку "Євро" ситуація в Києві загострилася. З центру всіх бомжів забрали в Шевченківське РОВД. Там тримають в "мавп'ятнику" і кожен день виганяють прибирати території. Вони мають такий наказ зверху, то ми їх розуміємо. Всім ясно, що керівництво країни не хоче, аби іноземці казали: "Були в бомжатнику, а не в Україні", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Для бомжів створимо концтабір?" - Гримчак про вивезення безхатченків на час проведення Євро-2012

"Міліціонери бомжів не б'ють. Роблять усе культурно. Тихенько запхали в машину і повезли. Б'ють нас охоронці вокзалу. Позавчора піднявся на другий поверх, сів на стільчик. Охоронці мене відразу почали виганяти: "Іди звідси, треба, щоб місця для іноземців були". Сказав їм: "Та які іноземці? У залі ж пусто". Вони мене слухати не схотіли - зі сходів спустили. Я тоді собі брову розсік", - додав Леонід.

Безпритульний Юрій розповів, що від міліціонерів можна відкупитися.

"Спочатку вони забирали у відділок лише п'яних і в брудному одязі, - каже він. - То половина наших кожен день їздили в "Стефанію" чи на Гідропарк митися. А тепер до всіх чіпляються. З мене вчора збили 150 гривень. Сказали, такса така в них. Я б і більше віддав, щоб на них даром не пахать".

"До мене вчора теж підходили. "Добазарився", щоб за 50 гривень відпустили. Вивернув кишені, а там пусто. Не додумалися мені в труси заглянуть. У мене там потайна кишенька є",  - додав його товариш Ігор.

Зараз ви читаєте новину «Бомжів із центру Києва тримають у Шевченківському райвідділку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі