середа, 09 березня 2022 19:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Більшість українців проти прийняття умов РФ і звинувачує росіян у збройній агресії - опитування
7

79% українців проти офіційного визнання частиною РФ раніше окупованих районів Донбасу, 75% проти визнання Криму частиною країни-агресора, а 56% - проти заборони на вступ України до НАТО.

3 та 4 березня дослідницька агенція Info Sapiens провела всеукраїнське опитування для Британського дослідницького агентства OРБ. Результатами поділилася на офіційному сайті.

Респондентів запитали, як вони ставляться до політиків і, зокрема, президента України Володимира Зеленського. До глави держави позитивно ставляться 88%, негативно - 8%. До президента-втікача Віктора Януковича навпаки - 87% ставляться негативно, позитивно - 6%.

67% опитаних українців готові оборонятися зі зброєю, аби припинити російську окупацію України. Зокрема, так відповіли 78% чоловіків і 59% жінок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звертаються до НАТО та виганяють загарбників: як проходять мітинги в українських містах

Більшість українців проти прийняття умов РФ
Фото: sapiens.com.ua
Респондентів запитали, як вони ставляться до політиків і, зокрема, президента України Володимира Зеленського
67% опитаних українців готові оборонятися зі зброєю, аби припинити російську окупацію України
У тому, що звичайні росіяни винні в збройній агресії, впевнені 66% респондентів
Найпоширенішими причинами, чому не поїхали, були такі: "Це мій дім, і я не хочу його покидати" (51%) і "Я хочу боротися, захищати" (22%)

У тому, що звичайні росіяни винні в збройній агресії, впевнені 66% респондентів, а 30% - що не винні.

Виїхали в інші українські міста чи села 8% українців. Найпоширенішими причинами, чому не поїхали, були такі: "Це мій дім, і я не хочу його покидати" (51%) і "Я хочу боротися, захищати" (22%).

Почуваються в небезпеці вдень 34% українців, вночі - 50%.

Щодо того, що може закінчитися їжа, переживають 51%. Через можливу нестачу води - 39% опитаних.

Дослідницька агенція опитувала 1024 респондентів. Опитування проводили методом САТІ, що включає в себе телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера на основі випадкової вибірки номерів. Респонденти - громадяни України віком 18 років і старше. Не проводили дослідження у Криму, Донецькій та Луганській областях. Також опитування не охоплює українців, що виїхали за кордон.

24 лютого о 4:00 Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Більшість українців проти прийняття умов РФ і звинувачує росіян у збройній агресії - опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі