пʼятниця, 15 травня 2020 16:59

Білорусь знайшла альтернативу російській нафті

Білорусь знайшла альтернативу російській нафті
У Білорусі почали закупівлі американської нафти. Фото: pixabay.com

Білорусь оголосила про початок постачання нафти з США.

Як пише "Медуза", в білоруському МЗС уточнили, що домовленість про такі постачання була досягнута в лютому під час зустрічі держсекретаря США Майкла Помпео з президентом країни Олександром Лукашенком.

Постачання американської нафти - частина державної стратегії Білорусі з диверсифікації джерел постачання та забезпечення стійкої роботи нафтопереробного комплексу 2020-го та наступних років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Північний потік-2": Німеччина підклала Росії свиню

2019-го Білорусь отримувала російську нафту за цінами, приблизно на 20% нижчими за загальносвітові. Однак домовитися про постачання на 2020 рік країнам не вдалося. У січні нинішнього року нафта з РФ до Білорусі не надходила, з лютого постачання відновили окремі компанії й тільки невеликими партіями.

За дорученням Лукашенка, уряд знайшов альтернативу російській нафті, зокрема, партію придбали в Норвегії, тепер - у США.

Голова правління Газпрому Олексій Міллер заявив, що Росія самотужки добудує газопровід "Північний потік-2", проти якого США запровадили санкції.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь знайшла альтернативу російській нафті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі