середа, 22 липня 2009 11:55

Білорусь перекрила російський нафтопровід до Латвії

Білорусь перекрила російський нафтопровід до Латвії
Білорусь перекрила нафтопродуктопровід для постачань дизельного пального російських НПЗ на експорт з латвійського порту Вентспілс, посилаючись на технічну несправність труби.

Білоруська влада обіцяє відновити прокачування після "усунення дефектів" російською стороною. Російський оператор продуктопроводу, держкомпанія Транснєфтєпродукт, говорить, що в строк виконувала узгоджений з Білоруссю план ремонту труби, а зупинка прокачування стала для неї несподіванкою.

Мінськ і Москва знаходяться в стані фактичної торгової війни: після загострення політичних відносин влітку цього року Росія заборонила імпорт молочної продукції.

Як додає латвійський бізнес-портал rus.db.lv, припинення роботи нафтопроводу відбулося на тлі погіршення торгових відносин між Росією і Білоруссю.

Напередодні 21 липня Россільгоспнагляд заборонив постачання білоруської м"ясної продукції, виробленій на двох підприємствах "Гомельський м"ясокомбінат" та "Брестський м"ясокомбінат", посилаючись на наявність в білоруському м"ясі шкідливих речовин. Під санкції можуть потрапити більше підприємств.

Як повідомляється на офіційному сайті відомства, заборона введена "у зв"язку з виявленням при моніторингових дослідженнях заборонених і шкідливих речовин в тваринницькій продукції білоруських м"ясокомбінатів".

"У разі надходження продукції цих підприємств, відвантаженої до 21 липня 2009 року, рішення про пропуск вантажів ухвалюється в звичайному режимі", - йдеться в повідомленні, передає NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь перекрила російський нафтопровід до Латвії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі