пʼятниця, 05 березня 2010 15:11

Безробітний зібрав 17 тисяч із трьох тернополян

Безробітний зібрав 17 тисяч із трьох тернополян

17 тисяч гривень дали своєму знайомому троє власників квартир у Тернополі, щоб той виробив їм дозвіл на індивідуальне опалення.

Про це повідомив прокурор міста Сергій Банах під час прес-конференції.

Чоловік казав, що гроші підуть на хабарі чиновникам мерії, газовикам, "еменесникам" та тепловикам. В результаті своїм клієнтам документи він приніс. Однак, як виявилося, ні в які служби не ходив. Довідки підробив, а гроші потратив.

- Історія почалася минулого року, коли мерія дала дозвіл на узаконення індивідуального опалення, яке в квартирах до того часу влаштовували самовільно, - розповів прокурор Сергій Банах. - Біля одного з під"їздів люди говорили, що хотіли б це зробити. Їхній сусід почув розмову, сказав, що має зв"язки і може все швидко "порішати". Люди повірили. Познайомили його зі своїми друзями, які також хотіли легалізувати індивідуальне опалення. Так набралося троє клієнтів. Шахрай з кожним говорив індивідуально. За обіцянки принести потрібні довідки брав у одних гроші гривнями, а в інших - у євро. Так набрав 1200 євро і майже чотири тисячі гривень".

Насправді чоловік не мав ніяких зв"язків зі службами, що видають дозволи на опалення. Сам був безробітним. До жодної організації не звертався. Довідки для своїх клієнтів надрукував сам. Ті звернулися в міліцію, коли зрозуміли, що їх "кинули". Справу передали в прокуратуру.

"Потерпілі зізналися, що гроші передавали для хабарів, відповідно кримінальну справу порушили і проти них, - сказав прокурор. - Але оскільки вони добровільно про це заявили, то згідно законодавства, їх звільнять від відповідальності".

В прокуратурі підозрюють, що в Тернополі діяв не один такий шахрай. Однак більше офіційних звернень до правоохоронців з цього приводу не було.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Безробітний зібрав 17 тисяч із трьох тернополян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі