субота, 02 червня 2007 10:47

Березовський зізнався, що фінансував чеченських бойовиків

Підприємець Борис Березовській підтвердив, що в 1998 році особисто передав Шамілю Басаєву 2 мільйони доларів.

Бізнесмен нагадав, що це відбулося "в період перемир"я між Москвою і Грозним", коли він був заступником секретаря Ради безпеки Росії. "Тоді в Чечні пройшли вибори, Аслан Масхадов був визнаним російською владою президентом, а Басаєв виконував обов"язки прем"єра республіки", - підкреслив він.

За словами Березовського, Москва за допомогою фінансових вливань хотіла "замиритися" з Чечнею.

Коли Березовській виділив кошти ічкерійським лідерам, в парламенті республіки відбулися слухання, в ході яких депутати зажадали від Басаєва відзвітувати про витрачання цих коштів. Той повідомив, що половину засобів використовував на реконструкцію заводу, а іншу вклав в особистий бізнес і "отримав стовідсотковий прибуток". Про те, як витратив зароблене, в.о. прем"єра розповсюджуватися не став.

Нагадаємо, в п"ятницю замміністра внутрішніх справ Росії Аркадій Едельов заявив, що Генпрокуратура і ФСБ в ході розслідування кримінальних справ про напад бойовиків на Дагестан і про теракти у Волгодонську, Москві, Буйнакську та Ставропольському краю отримали матеріали, які підтверджують факт фінансування Березовським бойовиків, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Березовський зізнався, що фінансував чеченських бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі