четвер, 26 листопада 2009 13:25

Бельгія отримала старого-нового прем"єра

Бельгія отримала старого-нового прем"єра
25 листопада новий прем"єр-міністр Бельгії Ів Летерм прийняв присягу перед Королем Альбертом II в палаці короля в місті Лакен. Летерм присягається вже вдруге менш ніж за рік, оскільки він повертається на цю посаду після відставки в грудні 2008 року, пише Epoch Times.

Більше ніяких змін в бельгійському кабміні не передбачається, хіба що Стівен Ванаскере (фламандський християнський демократ) замінить Летерма на посаді Міністра закордонних справ.

В той же день Герман Ван Ромпей подав королю прохання про відставку з посади прем"єр-міністра. Незабаром він стане першим президентом ЄС.

Летерм отримав ключ від резиденції прем"єр-міністра в центрі Брюсселя з рук Ван Ромпея. Згодом новий прем"єр виступив перед в Палатою представників і Сенатом з новою політичною декларацією уряду.

Вже встиг виникнути перший конфлікт. Міністр внутрішніх справ Бельгії Патрік Дюваль розкритикував уряд за те, що ще в середу декларація просочилася в інтернет.

"Таке відбулося вперше за 160 років", - пожалівся він.

Бельгійці відчувають суперечливі емоції щодо нового призначення Летерма прем"єром. Йому також доведеться вирішувати нагальні проблеми, пов"язані з державною реформою в країні.

"Взяти на себе завдання означає також взяти відповідальність за результат, і ми будемо робити все від нас залежне, щоб вирішити проблеми, які постали на нашому шляху", - сказав він під час інтерв"ю з фламандському телебаченню.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Бельгія отримала старого-нового прем"єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі