понеділок, 26 серпня 2024 20:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Білорусь дивно відреагувала на вимогу України відвести війська від спільного кордону

Білорусь дивно відреагувала на вимогу України відвести війська від спільного кордону
За даними української розвідки, збройні сили Білорусі під виглядом навчань зосереджують війська в Гомельській області біля північних кордонів України. Фото: ГУР

Мінськ не отримував офіційних звернень від Києва з вимогою відвести війська від спільного кордону.

А повідомлення МЗС України вони бачили "на просторах інтернету, де вистачає всякого". Про це заявив речник Міністерства закордонних справ Білорусі Анатолій Глаз, якого цитує БЕЛТА.

"Тож ми самі були б вдячні, якби хто-небудь зміг нам роз'яснити логіку подібних заяв. Як на нашу думку, вельми хитромудру", - говорить він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ДПСУ розповіли про ситуацію на кордоні з Білоруссю

Глаз повторив тезу білоруської пропаганди про нібито запущені над Білоруссю українські дрони та "постійні провокації" з українського боку, через що білоруські збройні сили змушені виконувати "завдання із забезпечення безпеки території Білорусі та наших громадян".

"Але ви ж розумієте, що це в межах класичної логіки. А якою логікою керується українська сторона, ми не знаємо. Можливо, тут присутня якась хитра гра, розрахована на внутрішнє споживання або на отримання овацій із Заходу. Однак головне в такій грі - не перехитрити самих себе", - додав він.

За даними української розвідки, збройні сили Білорусі під виглядом навчань зосереджують особовий склад, техніку, танки, артилерію, РСЗВ та ППО в Гомельській області біля північних кордонів України.

Також зафіксовано найманців колишньої ПВК "Вагнер". На ці події відреагували в МЗС України, де закликали Мінськ відвести війська від державного кордону України на відстань, що перевищує дальність ураження наявних у РБ систем вогню.

У МЗС зазначили, що проведення навчань поблизу кордону та Чорнобильської АЕС створюють загрози національній безпеці України та світовій безпеці загалом.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь дивно відреагувала на вимогу України відвести війська від спільного кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі