пʼятниця, 27 липня 2007 20:49

Батьки і хокеїсти "Дружби-78" перекрили автотрасу Харків-Бєлгород

У ці хвилини батьки і хокеїсти команди "Дружба-78" перекривають автотрасу Харків-Бєлгород, повністю заблокувавши рух транспорту в обох напрямках цієї ділянки шляху на околиці Харкова.

Як повідомив член батьківського комітету "Дружби-78" Олег Волобуєв, таким чином батьки і діти цього клубу протестують "проти свавілля і беззаконня, яке чиниться проти хокеїстів і тренерів "Дружби-78" у Харкові".

Він повідомив, що близько 100 батьків і дітей вже понад дві години безперервно рухаються через пішохідний перехід поблизу посту ДАІ неподалік об"їзної дороги. Правоохоронці, які прибули на місце події, здалеку спостерігають за акцією, не контактуючи з її учасниками. Пробки на цей час немає, автомобілі роблять об"їзд десь в інших місцях, сказав Волобуєв.

"Ми боремося за свої права і вимагаємо припинити те беззаконня, яке діється в нашій школі, слідчих органах, судах, у правоохоронних органах", - заявив Волобуєв. "І ми також вимагаємо негайно звільнити з-під варти тренерів команди Володимира Єрьоміна та Олега Чекришова, яких незаконно засудили і відправили до слідчого ізолятора", - додав він.

Волобуєв не сказав, як довго триватиме акція протесту, лише наголосив, що "вона цілком справедлива, і ми не порушуємо закону".

Увечері 25 липня було взято під варту тренера хокейного клубу "Дружба-78" Єрьоміна, який 23 липня повернувся зі своєю командою в Україну з міжнародного турніру "One Hockey" у Філадельфії (США). Після затримання Єрьоміна Київський районний суд м. Харкова ухвалив змінити йому запобіжний захід з підписки про невиїзд на утримання під вартою.

26 липня таке ж рішення Київський рай суд ухвалив стосовно тренера Чекришова, і зараз обидва перебувають у Харківському слідчому ізоляторі.

Єрьомін та Чекришов, а також головний тренер "Дружби-78" Іван Правилов (всі троє – тренери молодіжної збірної України) раніше були звільнені з роботи в Харківській спеціалізованій дитячо-юнацькій спортивній школі олімпійського резерву (СДЮСШОР) відділення хокею з шайбою "Дружба-78". Правилов, який також давав підписку про невиїзд, у цей час перебуває у Сполучених Штатах Америки на запрошення.

Всі троє проходять в одній кримінальній справі. Вона пов"язана з інцидентом у серпні 2006 р. у приміщенні Харківської СДЮСШОР, коли з боку керівника школи був застосований газовий пістолет під час конфлікту, що виник між тренерами, батьками, дітьми з "Дружби-78" та керівництвом школи.

11 липня ц.р. батьки вихованців "Дружби-78" оприлюднили заяву, що будуть змушені звернутися до Посольства США з проханням надати притулку своїм дітям у цій країні.

Водночас, коментуючи раніше листа, директор СДЮСШОР Сергій Брижа сказав кореспонденту УНІАН, що вважає цю ситуацію надуманою. За його словами, діти мають у школі всі умови для навчання, тренувань та участі у змаганнях. І те, що тренери "Дружби-78" "звільнені за порушення дисципліни та перебувають під слідством за фактами хуліганства, перебували на підписці про невиїзд, - сказав директор, - просто використовується в їхніх корисливих цілях", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Батьки і хокеїсти "Дружби-78" перекрили автотрасу Харків-Бєлгород». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі