вівторок, 19 травня 2009 16:44

Багаті країни заздалегідь замовили вакцини від свинячого грипу

Багаті країни заздалегідь замовили вакцини від свинячого грипу
Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун планує зустрітися з представниками провідних фармацевтичних компаній світу, щоб обговорити з ними виробництво вакцини проти вірусу A/H1N1, відомого також, як свинячий грип.

Пан Гі Мун та генеральний директор ВООЗ Маргарет Чан обговорять з керівництвом компаній об"єми і вартість виробництва вакцини від свинячого грипу.

Пан Гі Мун шукатиме можливість збільшення обсягів виробництва вакцини та її продажу за прийнятними цінами.

Багаті країни, такі як США та Велика Британія, завчасно замовили великі партії вакцини від грипу A/H1N1, що вже призвело до виникнення побоювань з приводу постачань достатньої кількості вакцин у всі країни світу.

"Необхідно домогтися того, щоб всі країни домовилися про рівномірний розподіл вакцини, залежно від потреб тієї або іншої країни, для того, щоб країна, в якій станеться спалах захворювання, могла першою отримати вакцину", - сказала Мішель Чайлдс, представник міжнародної неурядової організації "Лікарі без меж".

Між тим, Експерти Всесвітньої організації охорони здоров"я (ВООЗ) вирішили в понеділок не привласнювати загрозі розповсюдження пандемії грипу A/H1N1 найвищий, шостий рівень.

Директор ВООЗ Маргарет Чан оголосила, що вирішено "зберегти п"ятий рівень небезпеки".

Під час виступу перед представниками країн-членів ВООЗ вона підкреслила, що вірус все ще надзвичайно небезпечний. "Можливо, вірус дав нам перепочити, але ми не знаємо, скільки це триватиме. Не можна виключати, що це може виявитися затишшям перед бурею", - підкреслила вона.

За матеріалами Інтерфакс, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Багаті країни заздалегідь замовили вакцини від свинячого грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі