понеділок, 17 грудня 2007 08:36

Авіаудари по Іраку були схвалені США

Авіаудари по Іраку були схвалені США
США відкрили повітряний простір Іраку турецьким ВПС, давши можливість наносити авіаудари по опорних базах бойовиків Курдської робочої партії (КРП). Про це заявив начальник генштабу Туреччини Яшар Бююканит. За його словами, авіаудари по передбачуваних у Північному Іраку базах курдських сепаратистів були нанесені Туреччиною з відома США. "США надали нам розвіддані, але навіть це не так важливо як те, що Америка минулої ночі відкрила для нас повітряний простір Північного Іраку. Зробивши це, США наче схвалили дії турецьких ВПС", – заявив Бююканит.

Він додав, що "КРП не слід забувати, що всі їхні бази та пересування перебувають під нашим пильним поглядом". "Ми знаємо їх як свої п"ять пальців, і достатньо лише створення умов і можливості для завдання удару", – заявив генерал. "Я говорю це всьому турецькому народу і всьому світу: чи наступила зима, чи йде сніг, чи ховаються бойовики в печерах, ми їх знайдемо і по них ударимо", – наголосив він.

За словами Бююканита, він особисто стежив за ходом військової операції і залишився задоволений і гордий за "першу останніми роками надзвичайно вдалу операцію". Генерал, коментуючи інформацію про загибель однієї цивільної особи в результаті авіаудару по 10 селах у Іраку, особливо відзначив, що "жодну цивільну мету, жодне село авіація не бомбила". Проте, за повідомленнями іракської влади, в ході проведення операції загинула одна жінка і сотні людей були змушені залишити свої будинки.

"Як повідомлялося раніше, бомбили бази КРП, навіть не йдеться про жодні випадкові події. До того ж, якби по десяти селах був завданий удар, не одна, а набагато більше людей загинули б", – відзначив Бююканит.

Вночі 16 грудня турецькі ВПС завдали ракетно-бомбового удару по гірських районах на території Північного Іраку. Як повідомляється в заяві генштабу, "в рамках широкомасштабної повітряної операції 16 грудня були завдані ударів по цілях терористичної КРП в Іраку". Обстрілу піддалися цілі в горах Канділь на півночі цієї країни, в районах Зап, Авашин, Хакурк.

У операції брали участь 24 винищувачі. Усі літаки турецьких ВПС повернулися на свої бази, після цього, відзначає генштаб, ударів по передбачуваних районах базування КРП завдала артилерія, передає ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «Авіаудари по Іраку були схвалені США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі