неділя, 13 травня 2018 18:47

Армія випробовує роботизований комплекс "Мисливець"

Армія випробовує роботизований комплекс "Мисливець"
Збройні Сили України розпочали випробування роботизованого комплексу "Мисливець" / фото: Військова панорама

У Державному науково-випробувальному центрі Збройних Сил України, що у Чернігові, розпочали випробування роботизованого спостережно-вогневого комплексу "Мисливець".

Він розроблений компанією "Конструкторське бюро "Роботікс", пише ukrmilitary.

Під час практичного етапу випробувань вивчається можливість застосування комплексу для вирішення інженерних, медичних (порятунку поранених), вогневих та розвідувальних завдань. Військові перевіряють комплекс у різних умовах на спеціально підготовленому маршруті, зокрема й на здатність долати перешкоди.

"Мисливець", враховуючи його вартість, буде доступний українській армії. Комплекс працює сумісно з приладами наведення (ПН) розробки компанії. Може нести озброєння різних типів: кулемет, автоматичний гранатомет, ПТРК, гармата тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Розвертай кулемет вліво і гати по москалях. Хоч недаремно загинемо"

Раніше "Мисливець" успішно пройшов ряд випробувань на полігонах і в зоні АТО.

Українська армія повертає на бойове чергування 6 типів зенітних ракетних комплексів, визнаних раніше "застарілими". Це дозволить збільшити на третину кількість боєздатних комплексів у складі зенітних ракетних військ ЗС України.

Зараз ви читаєте новину «Армія випробовує роботизований комплекс "Мисливець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі