середа, 04 червня 2014 14:05

Арестович перерахував плюси введення військового стану на Донбасі

Арестович перерахував плюси введення військового стану на Донбасі
Олексій Арестович. Фото: infosmi.net

Введення військового стану на сході України полегшить проведення антитерористичної операції (АТО) і визначить її єдиного керівника.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив військовий експерт Олексій Арестович.

Зокрема, експерт зазначив, що при введенні воєнного стану бійці АТО отримають дуже розширені повноваження і стануть більш вільними у своїх рішеннях.

"Аж до вилучення майна, набору людей для роботи оборонного значення, що, природно, полегшує їм проведення операції", - уточнив він.

"Більше того, вся АТО почне підкорятися єдиному органу — Генеральному штабу. А поки що там колективне підпорядкування, і відомства не можуть розібратися, хто кому що винен", - додав Арестович.

"Ось ситуація, коли прикордонний загін (у Луганську - ред.) дві доби перебуває без допомоги, ось такі ситуації повинні зникнути після введення воєнного стану", - упевнений експерт.

Він пояснив, що коли буде єдиний керівник АТО, він буде приймати всі рішення, а інші силові структури будуть йому підкорятися.

"У такому випадку з'явиться єдина людина, яка відповідає за все, що відбуваються на території військовий дій, включаючи поводження з мирним населенням. У нього й будуть питати. Це буде командувач АТО або начальник Генерального штабу, швидше за все", - уточнив Арестович.

Зараз ви читаєте новину «Арестович перерахував плюси введення військового стану на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі