середа, 20 лютого 2013 06:34

Apple атакували китайські хакери

Корпорація Apple заявила про хакерську атаку на свою внутрішню мережу. Як повідомили в компанії агентству AFP, ніщо не свідчить про викрадення даних.

Для нападу хакери використовували шкідливу програму, яку розповсюджували через сайт для розробників програмного забезпечення. В результаті вірусом були заражені кілька пристроїв, які компанії вдалося ізолювати від мережі. Раніше таким же чином були інфіковані комп'ютери співробітників Facebook.

Програма використовувала недоліки плагіна Java в інтернет-браузерах, встановлених на пристроях Apple. Тим часом у жовтні 2012 року компанія з міркувань безпеки випустила оновлення для операційних систем Lion і Mountain Lion, блокуючу використання цього розширення. Це сталося через кілька місяців після того, як через уразливість плагіна Java кілька сотень "маків" були інфіковані трояном Flashback.

Атаку на внутрішню мережу в Apple пов'язали з недавніми нападами на інші американські компанії і повідомили про розслідування інциденту, яке ведеться при співпраці з правоохоронними органами.

Тим часом стало відомо, що більшість кібератак, спрямованих на американські компанії та організації, здійснило угрупування досвідчених китайських хакерів, що базуються в передмісті Шанхаю.

Зараз ви читаєте новину «Apple атакували китайські хакери». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі