середа, 19 травня 2010 11:54

Японський мультфільм про Чебурашку сподобався дітям (ФОТО)

Знаменитий мультфільм про пригоди Чебурашки і його друзів, створений більше 40 років тому, знайшов друге життя завдяки зусиллям російських, японських і південнокорейських майстрів. Вони наново зробили добре відомий ляльковий мультфільм "Крокодил Гена" і представили ще дві абсолютно нові історії про дружбу героїв - "Чебурашка і цирк" і "Поради Шапокляк".

Передпрем'єрний показ мультфільмів, першими глядачами яких стали учні школи при посольстві РФ в Японії, з успіхом пройшов сьогодні в Токіо.

Як заявив режисер Макото Накамура, для нього було важливо насамперед дізнатися думку російської аудиторії.

"Мені сподобалася реакція глядачів, діти сміялися - це найкраща оцінка моєї праці", - сказав він.

За словами мультиплікатора, "робота над проектом від ідеї до завершення зйомок зайняла близько п'яти років".

"Створення лялькових мультфільмів - це дуже велика робота, але, здається, у нас все вийшло", - додав Накамура.

У мультфільмі "Чебурашка і цирк" Чебурашка захотів стати жонглером, а крокодил Гена - навчитися танцювати на дроті. Їм не вдається виконати свою мрію, проте вони допомагають стати артисткою цирку дівчинці Маші. У "Порадах Шапокляк" в місто приїхав фокусник на пенсії, який шукає онучку, а друзі йому в цьому допомагають.

Шкідлива стара Шапокляк з щуром Ларіскою як і раніше не залишає нікого у спокої. Спочатку вона намагається зірвати циркову виставу, а потім відкриває платне бюро корисних порад і займається... шахрайством.

Накамура зазначив, що знімати продовження мультфільму поки не входить в його плани.

"Можливо, тепер цю естафету підхоплять російські режисери-мультиплікатори", - припустив він.

Про крокодила Гену і його друзів вперше дізнались в Країні сонця, що сходить, в 2001 році. Відтоді ці персонажі, і насамперед Чебурашка, придбали тут велику популярність. Їхні плюшеві копії, а також чашки, ручки і футболки з їхнім зображенням можна купити майже у всіх іграшкових магазинах.

По шести телеканалах японського телебачення з жовтня 2009 року вже йде мультсеріал про Чебурашку, який зробили японські художники-мультиплікатори.

Як вважає популярний дитячий письменник Едуард Успенський, який придумав цього забавного героя, "в японцях поєднуються жорстка "самурайність", яка виявляється у важких обставинах, і дуже м'який, ніжний, дружній характер. Тому Чебурашка їм зрозуміліший, ніж, наприклад, Карабас-Барабас або Соловій-розбійник".

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «Японський мультфільм про Чебурашку сподобався дітям (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі