вівторок, 22 травня 2007 14:38

Японія заснувала нову премію для художників коміксів

Уряд Японії заснував нову премію, яка вручатиметься художникам, що досягли видатних результатів в малюванні "манга", - японського жанру коміксів. Про це особисто оголосив глава МЗС Японії Таро Ассо, відомий прихильник коміксів. Йому належить і ідея заснування премії.

Перша в історії "Міжнародна премія МАНГА" буде вручена вже в липні цього року. Його вибере відповідальна комісія, що складається з японських майстрів цього сучасного виду мистецтва, що отримало в Японії неймовірну популярність. Переможець дістане можливість здійснити 10-денну поїздку до Японії.

Щорічний тираж коміксів "манга" в Японії перевищує мільярд екземплярів. Це приблизно третина усієї друкарської продукції, що виходить в країні. Їх видають і тонкими брошурами, і десятками томів з найрізноманітнішої тематики - від уфології до азартних ігор, від світової історії до еротики.

Є приклади, коли в цьому оригінальному жанрі створювалися вузівські підручники, інструкції з будівництва багатоповерхових будівель із залізобетону, а також коментарі до складних страхових випадків при ДТП, повідомляєNEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Японія заснувала нову премію для художників коміксів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі