пʼятниця, 26 квітня 2013 17:30

Янукович подякував країнам за гроші на ЧАЕС і запевнив, що Україна свої зобов'язання виконує

Янукович подякував країнам за гроші на ЧАЕС і запевнив, що Україна свої зобов'язання виконує
Віктор Янукович подивився на новий саркофаг на ЧАЕС. Фото: obozrevatel.com

Президент Віктор Янукович подякував країнам, які долучилися до будівництва нової системи "Укриття" над четвертим блоком на Чорнобильський атомній електростанції.

Про це він сказав під час відвідування ЧАЕС на 27-мі роковини аварії на станції.

Перш за все, голова держави нагадав, що 2 роки тому було організовано міжнародний форум, під час якого збиралися гроші на будівництво нового саркофагу.

"Два роки тому ми організували і провели безпрецедентний міжнародний форум "25 років Чорнобильської катастрофи". В ньому  взяли участь більше 700 вчених та громадських діячів із 43 країн світу. В результаті нам вдалося зібрати необхідні кошти, щоби розпочати побудову надійного укриття над ЧАЕС", - нагадав президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Страшно, коли не знаєш, чим це тобі загрожує" - за рік на ЧАЕС побудували 25% нового "Укриття"

Він додав: "Хочу підкреслити, що в ході цього форуму представники міжнародної спільноти дійшли до одностайного висновку: нейтралізація наслідків чорнобильської катастрофи потребує концентрації зусиль на глобальному рівні".

Янукович також запевнив, що Україна в цьому напрямку виконує всі взяті на себе зобов'язання.

"Витрати нашої держави в період 2011-2014 років складуть понад 100 мільйонів доларів, - підкреслив він. – Переконаний, що дотримуються своїх зобов'язань і наші міжнародні партнери".

 

Зараз ви читаєте новину «Янукович подякував країнам за гроші на ЧАЕС і запевнив, що Україна свої зобов'язання виконує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі