понеділок, 06 вересня 2010 08:43

Янукович домовився в Китаї про 20 тис тонн гречки

Янукович домовився в Китаї про 20 тис тонн гречки

Китай може поставити до України 20 тисяч тонн гречки.

Про це йшла мова в Пекіні в рамках державного візиту президента України Віктора Януковича в Китайську Народну Республіку, повідомило джерело в українській делегації.

При цьому співбесідник агентства не повідомив подробиць можливої операції.

Як відзначив раніше заступник міністра агрополітики Євгеній Лавров, норма споживання гречки становить 2 кг крупи в рік на людину або 3 кг зерна, що дозволяє оцінити річну потребу внутрішнього ринку в 135 тис. тонн.

Президент України Віктор Янукович знаходився з державним візитом у КНР з 1 по 5 вересня. У неділю пізно ввечері глава держави повернувся до Києва.

Як повідомлялося, міністр аграрної політики Микола Присяжнюк раніше заявляв, що цього року виробництво гречки буде в 1,5 рази більше, ніж споживають українці.

На думку Присяжнюка, ажіотаж навколо можливого дефіциту та подорожчання гречки виник через неврожай цієї культури в Росії.

Раніше президент України Віктор Янукович наказав прем"єр-міністру Миколі Азарову розібратися з цінами на гречку.

Нагадаємо, у зв"язку з дефіцитом гречки вітчизняного виробництва Україна вже найближчим часом вимушена буде розпочати закупівлі цієї крупи в Китаї.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Янукович домовився в Китаї про 20 тис тонн гречки ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі