пʼятниця, 31 липня 2009 15:33

Американським солдатам заборонили доступ до соціальних мереж

Американським солдатам заборонили доступ до соціальних мереж
Міністерство оборони США розглядає ідею заборонити військовослужбовцям користуватися соціальними мережами і популярними інтернет-сервісами, повідомляє американське видання The Stars and Stripes.

Як заявив представник оперативної групи з мережевих операцій об"єднаного стратегічного командування Армії США Тім Медден, рішення про заборону поки не ухвалене. Минулого тижня його офіс розіслав службові листи командувачем Армії США по всьому світу, в якому попросив висловити свої ідеї з приводу цієї ініціативи.

Мова йде про сервіси, подібні до Twitter і Facebook. Видання відзначає, що Пентагон сумнівається в їхній безпеці для незахищеної внутрішньої мережі Міноборони США NIPRNet.

Як відзначає видання, на початку липня голова комітету начальників штабів США Майкл Маллен відкрив свою сторінку в Facebook, заявивши, що начальники Пентагону мають більше знати і розуміти популярні інтернет-сайти, якими користуються їхні підлеглі.

Медден, у свою чергу, відзначив, що ідея заборонити доступ до соцмереж не йде врозріз із заявою Маллена. За його словами, блокування стосується лише питання безпеки, якій армійське керівництво завжди приділяє велику увагу.

У 2007 році представники стратегічного командування США вже розпорядилися заблокувати доступ з урядових комп"ютерів до 13 сайтів, серед яких були MySpace і YouTube.

Як пише The Stars and Stripes, будь-які нововведення, що стосуються доступу до сайтів, не торкнуться інтернет-кафе і персональних комп"ютерів, які знаходяться на територіях баз, оскільки вони зазвичай підключені до мережі ззовні приватним провайдером. Нові правила, якщо вони будуть прийняті, насамперед відноситимуться до комп"ютерів у всіх військових будівлях, а також на базах США в Іраку і Афганістані, які підключені до інтернету через NIPRNet, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Американським солдатам заборонили доступ до соціальних мереж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі