середа, 24 лютого 2010 10:02

Американський вчитель запобіг масовому вбивству в школі

Американський вчитель запобіг масовому вбивству в школі

У США вчитель математики в школі, розташованій в місті Літтлтон, штат Колорадо, обеззброїв злочинця, який стріляв у школярів, і тим самим запобіг масовому вбивству в навчальному закладі.

Перед тим, як колишній баскетболіст Девід Бенке кинувся на стрільця, той встиг поранити двох підлітків. Обидва постраждалих - хлопець і дівчина - були терміново доставлені до найближчої лікарні. Меган Веббер вже відпустили додому, а Метта Тью перевели в іншу лікарню.

За словами очевидців, озброєний злочинець виглядав так, ніби когось шукав.

"Він запитав у двох учнів, чи йдуть вони в цю школу, і коли з"ясував, що йдуть, вистрілив у них", - сказав один з учнів цієї школи.

В той момент, коли злочинець перезаряджав зброю, його і знешкодив учитель.

"У мене не було часу подумати про власну безпеку, тому що цей чоловік виглядав так, ніби збирався продовжувати стріляти", - сказав він.

У затриманні злочинця взяли участь ще двоє чоловіків, серед них - водій шкільного автобуса, який наказав школярам в машині лягти на підлогу і чекати прибуття влади. Добровольці повалили злочинця на землю і утримували його до прибуття поліції.

Як з"ясували в поліції, по школярам стріляв 32-річний рецидивіст Брук Стронгігл Іствуд. Влада поки не повідомила його мотивів, та чи мав він якесь відношення до школи.

Школа, в якій стався інцидент, знаходиться всього в декількох кілометрах від сумнозвістної школи Колумбайн, де в квітні 1999 року від рук двох підлітків загинули 12 школярів і вчитель. Вбивці наклали на себе руки.

РИА-Новости

Зараз ви читаєте новину «Американський вчитель запобіг масовому вбивству в школі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі