пʼятниця, 26 грудня 2008 14:20

Американці пишаються Обамою і Клінтон

Американці назвали Барака Обаму людиною, яка захоплює їх більше, ніж хто-небудь на світі. Такі опубліковані в четвер результати соціологічного опитування USAToday і Gallup.

Опитування проводилося по телефону 12-14 грудня, участь в ньому взяли 1008 повнолітніх американців. Респондентам пропонувалося вибрати чоловіка і жінку, що викликають у них найбільше захоплення: у жіночій номінації переможницею стала Хіларі Клінтон, сенатор від штату Нью-Йорк і майбутній держсекретар в адміністрації Обами.

32 відсотки американців зі всіх чоловіків світу більше всього захоплені Обамою, президентові Джорджу Бушу віддали перевагу 5 відсотків опитаних, 3 відсотки висловилися на користь Джона Маккейна - суперника Обами на президентських виборах. По 2 відсотки набрали Папа Римський Бенедикт XVI, впливовий релігійний діяч Біллі Грем і екс-президент Біл Клінтон, повідомляє "Лента.ру".

У жінок після Хіларі Клінтон, що набрала 20 відсотків голосів, йдуть губернатор Аляски Сара Пейлін (11 відсотків), телеведуча Опра Уїнфрі (8 відсотків), держсекретар Кондолізза Райс (7 відсотків), і нова перша леді країни Мішель Обама (3 відсотки). У публікації USAToday наголошується, що Хіларі Клінтон вже перемагала в аналогічних щорічних рейтингах 13 разів.

Підсумки рейтингу в черговий раз указують на великі надії, які американці покладають на обраного президента. Єдиний раз кращий результат в такому опитуванні показав Буш: у 2001 році, через приблизно три місяці після терактів в Нью-Йорку і Вашингтоні, 43-ій президент викликав найбільше захоплення у 39 відсотків співгромадян.

Зараз ви читаєте новину «Американці пишаються Обамою і Клінтон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі