пʼятниця, 02 червня 2017 15:11

Олександр Смитюх відстає в зрості на два роки – потрібні дорогі гормональні препарати

Автор: Фото надане Альоною СМИТЮХ
  7-річному Олександру Смитюху з Києва постійно потрібні дорогі гормональні препарати
7-річному Олександру Смитюху з Києва постійно потрібні дорогі гормональні препарати

7-річний Олександр Смитюх відстає в зрості на два роки – постійно потрібні дорогі гормональні препарати. Два роки тому в нього діагностували гіпофізарний нанізм – карликовість. На ліки щомісяця необхідно понад 20 тис. грн.

"Ми помітили на першому році життя Саші, що він відстає в зрості. Зверталися до лікарів. До 5 років вони казали, що це конституційна затримка росту, бо і я не висока. Я продовжувала наполягати, що з дитиною не все гаразд. Про діагноз гіпофізарний нанізм стало відомо два роки тому. Я на той час носила під серцем Діанку. Один лікар призначив Саші гормональне обстеження.

Виявили, що організм не виробляє гормон росту. Почувши ці слова, в мене вперше в житті з-під ніг пішла земля. Тепер Саші постійно потрібні гормональні препарати зомактон або генотропін, які ми колемо перед сном. Вони стабілізують не лише зріст, а й розвиток внутрішніх органів, які в нього зменшені. Сьогодні у Саші зріст 5-річної дитини. Худенький, виснажений, блідий, але активний. Завдяки лікам за два роки став вищим на 17 см. Без гормону ріс по 3-4 сантиметри на рік. До закриття зони росту в нього є ще 10 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назар Уфімцев потребує термінової пересадки кісткового мозку

Такий діагноз був у відомого футболіста Ліонеля Мессі. Саша знає його історію, бо обожнює футбол. Їхня сім'я справилася з хворобою. Ми теж віримо, що наша дитина виросте. На місяць йому треба 7 ампул зомактону або генотропіну. Одна коштує 2,9 тисячі гривень. Це надто дорого для нас. Кожні 6 місяців дозу треба збільшувати на одну ампулу, відповідно - більші витрати. Нам потрібна допомога небайдужих і добрих людей - грошима чи ліками", - розповіла Cazeta.ua Альона Смитюх.

Реквізити для допомоги:

Карта Приватбанку - ‪5168 7572‬ ‪8104 5973‬ (Смитюх Альона Сергіївна)

Контакти – (‪063) 349 11 70‬.

Зараз ви читаєте новину «Олександр Смитюх відстає в зрості на два роки – потрібні дорогі гормональні препарати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі