понеділок, 22 лютого 2010 16:28

Актриса українського походження буде боротися за "Оскар" (ФОТО)

Голлівудську актрису українського походження 36-річну Віру Фарміґу номінували на "Оскар".

Жінка зіграла коханку Джорджа Клуні у комедійній драмі "Вище неба" й отримала "Золотий глобус" за свою роль.

Тепер Віра боротиметься за "Оскар" і звання кращої актриси другого плану разом із Пенелопою Крус, Анною Кендрік, Мегі Джілленхал і Мо"Нік.

"Віра заслужила на цю нагороду, - каже Джордж Клуні, який у фільмі грає спеціаліста зі звільнення людей у великих компаніях. Віра Фарміґа - його колега.

Герой Клуні закохується в Віру й сам потрапляє під звільнення.

"Вона весь Голлівуд звела з розуму своєю вродою. Знімалась з найкрасивішими акторами Америки: Леонардо Ді Капріо, Джуд Лоу, Кіану Рівз і, звісно, я. Ми всі в захваті від її чарівності й шарму. Якщо в українські дівчата всі такі, то, може, час мені змінити громадянство?", - розхвалює актор Віру.

Віра Фарміґа народилася в американському штаті Нью-Джерcі в родині українських іммігрантів. Була другою з семи дітей. Її мати - уродженка Німеччини, а батько - із Західної України. До шести років Віра розмовляла лише українською мовою й танцювала в фольклорному ансамблі.

"Коли просять дати інтерв"ю для українського видання, завжди чомусь говорять російською, - дивується Віра. - Але я не знаю цієї мови. Вільно розмовляю лише українською та англійською. Я українська американка і моє походження для мене дуже важливе", - розповідає про себе вона.

Фарміґа знялася у 10 фільмах. Одружена була двічі. Має однорічного сина Фінна.

"Якщо я скажу, що не мрію про "Оскара", то збрешу, - сміється актриса. - Критики кажуть, у мене найбільше шансів, бо стрічка має дві нагороди "Золотого глобуса": за жіночі роль і сценарій. Що ж, триматиму кулаки".

82-а церемонія нагородження премією Оскар відбудеться 7 березня. Обиратимуть переможців у 10 номінаціях: кращий фільм, краща чоловіча й жіноча роль першого плану, краща чоловіча й жіноча роль другого плану, кращий режисер, кращий адаптований сценарій, кращий оригінальний сценарій, кращий анімаційний фільм, кращий іноземний фільм.

Зараз ви читаєте новину «Актриса українського походження буде боротися за "Оскар" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі