середа, 17 лютого 2010 12:41

Українець Слабошпицький залишився без нагород "Берлінале" (ФОТО)

Переможця короткометражної програми Берлінале визначили ввечері 16 лютого. "Золотого ведмедя" отримав швед Рубен Остлунд за короткометражку "Інцидент біля банку".

"Жодного з двох ведмедів ми не отримали, - каже продюсер Слабошпицького Володимир Тихий. - Мирослав дещо розхвилювався. Але тим, кого він вважав конкурентами, теж не дали. Срібного ведмедя дали ізраїльському фільму режисера Шая Мєдзинського. У ньому сім"я шукає камінь на могилу свого сина."

"Інцидент біля банку" починається із загального плану перед банком. Двоє друзів зустрічаються, говорять. З"являються 2 невдахи-грабіжника на мопеді. Дістають пістолети і йдуть до банку. Поки друзі розмірковують що робити, грабіжники вискакують з банку і розуміють, що переплутали двері. Знімали окремими шматочками, а потім 2 місяці складали їх на комп"ютері. У фільмі багато подій і персонажів, їздять автобуси", - переповідає сюжет він.

"Якби фільму не дали нагород, він би й без того пролунав абсолютно серйозно. Через 5 днів на Youtube було би більше мільйона переглядів. 35-річний Рубен Остлунд вже зробив непогану кар"єру, мав номінацію на Оскар, приз Канського фестивалю за короткий метр. Але хлопець він страшно кумедний." - розповідає Тихий.

Українського продюсера приємно вразила сама церемонія: "Необтяжлива, не було представників мерії із почесними промовами. Було стисло, урочисто і по-діловому. Президент Берлінале Дітер Кьослік з"явився з нетрів залу. Роздягаючись по дорозі, вручив золотого ведмедя. Як у кіно показують. Бо у реальності такі церемонії дуже нудні і не цікаві, а вони викинули усе зайве."

Багато режисерів були здивовані рішенням журі.

"Мирослав нормально все сприйняв. За півгодини учасників програми короткого метру привезли в нічний клуб. Мирослав вже посміхався і фотографувався з рештою режисерів. Подружився з японцями, які нічого взагалі не розуміли і чомусь приїхали без перекладача.

Але на нюанси мови вже ніхто не звертав уваги. Ми поїхали о третій, у розпалі вечірки, але мали на завтра плани. На вечірці переможець притулився до стіни з пивом. Він втомився від численних інтерв"ю. Всіх інших нарешті попустило. Не-переможці розслабилися і почали веселитися. А він виглядав, ніби випадково опинився на цьому святі." - каже Тихий.

Зараз ви читаєте новину «Українець Слабошпицький залишився без нагород "Берлінале" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі