пʼятниця, 22 серпня 2014 07:01

Активістів, які вивісили прапор України в Москві, посадили під домашній арешт

Активістів, які вивісили прапор України в Москві, посадили під домашній арешт
Фото: dw.de

Таганський суд міста Москви помістив всіх чотирьох фігурантів справи про вивішування українського прапора на одній з московських висоток під домашній арешт на два місяці.

Як передає Deutsche Welle, Євгенію Короткову, Анну Лепьошкіну, Олександра Погребова та Олексія Широкожухова суд відправив під домашній арешт до 19 жовтня.

Під час судового засідання в четвер, 21 серпня, слідчі і обвинувачення попросили заарештувати молодих людей на два місяці, аргументуючи це тим, що здійснений ними вчинок "загрожує суспільству".

Самі фігуранти заявили про свою невинність і попросили суд обрати запобіжний захід, не пов'язаний з позбавленням волі.

Раніше кримінальну справу про вандалізм на шпилі висотного будинку сталінської епохи на Котельничеській набережній в Москві було перекваліфіковано на статтю "хуліганство".

За версією слідства, в ніч на 20 серпня група з чотирьох юнаків і дівчат пофарбувала зірку на шпилі будівлі в кольори прапора України та встановила на ньому український прапор.

Зараз ви читаєте новину «Активістів, які вивісили прапор України в Москві, посадили під домашній арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі