субота, 18 серпня 2012 13:49

Активістки "Femen" помилково спиляли католицький хрест - "Православний вибір"

Активістки "Femen" помилково спиляли католицький хрест -  "Православний вибір"
Фото: femen.livejournal.com

Активістки руху "Femen" помилково спиляли в центрі Києва не православний, а католицький поклінний хрест. Про це в суботу повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в українській громадській організації "Православний вибір".

"Цей хрест з характерним католицьким розп'яттям в 2004 році під час "помаранчевої революції" без всякого на те погодження та дозволу влади встановили закарпатські уніати в пам'ять про замордованих і розстріляних у 1920-1930-х роках жертв НК-НКВС", - розповів співрозмовник агентства.

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Femen": міліція заблокувала офіс організації у Києві

Як повідомлялося, 17 серпня вранці активістки "Femen" спиляли бензопилою і повалили поклінний хрест в центрі Києва недалеко від Міжнародного центру культури і мистецтв (Жовтневий палац). Таким чином вони висловили підтримку і повагу учасницям групи Pussy Riot.

Міліція порушила кримінальну справу за фактом знесення поклінного хреста в центрі Києва за статтею "хуліганство", поки ніхто не затриманий.

Нагадаємо, сьогодні рух "Femen" поширив інформацію про те, що міліція заблокувала офіс організації у Києві.

Зараз ви читаєте новину «Активістки "Femen" помилково спиляли католицький хрест - "Православний вибір"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі