вівторок, 30 липня 2019 13:18

Якою буде погода в серпні

Якою буде погода в серпні
Жарко буде в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях Фото: pogliad.ua

Погода в серпні принесе багато температурних сюрпризів. До кінця липня похолодання та опади почнуть минати. Українські синоптики прогнозують жарку і суху погоду в Україні до середини серпня.

З другої половини серпня в країні очікується незначне зниження температури. Про це розповів директор Гідрометцентру Микола Кульбіда, пише Ого.

"За попередніми даними, до середини місяця будь-яких істотних змін температурного режиму не буде. 15-16 серпня ймовірне зниження максимальної температури на 5-8 градусів, а перед цим повинні пройти короткочасні грозові дощі в західних, північних і центральних регіонах України", - зазначив Кульбіда.

На поточному тижні у більшості регіонів України збережеться дуже суха і спекотна погода. Лише в західному регіоні очікуються короткочасні грозові дощі, максимальна температура там складатиме + 28-30°С. У більшості регіонів повітря прогріється до + 32... +37°С, а на півдні та південному сході навіть досягне + 38-39°С.

"Таким чином, із небезпечних гідрометеорологічних явищ, які спостерігатимуться на наступному тижні, очікуються високий температурний режим і висока пожежна небезпека в природних екосистемах", - зазначив Кульбіда.

Жарко буде в Одеській, Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій і Луганській областях. Температура повітря у даних областях протягом тижня становитиме + 37-39°С. В інших регіонах вона буде нижчою, переважно до + 35°С, а місцями + 35-36°С.

Директор Укргідрометцентру зазначив, що температура, яка встановилася на даний час в Україні, на 4-8 градусів вище за норму. Але такі аномалії в умовах загального глобального потепління повторюються досить часто у літній період і скоро можуть стати нормою для українського літа.

Народний синоптик Леонід Горбань передбачає, що серпень буде прохолодний порівняно із серпнями попередніх років, коли останній місяць літа був спекотнішим за червень і липень. Середньодобові температури серпня будуть близько +24+26 градусів тепла.

За його словами, попри те, що затяжної спеки останній місяць літа не принесе, у серпні буде кілька спекотних днів.

"Щоправда, буде 2 періоди в місяці, коли температура доходитиме до 31 градуса тепла, але вони будуть дуже короткі: по 3-4 дні. До речі, посухи в серпні теж не очікується", – додав Горбань.

За інформацією Українського гідрометеорологічного центру, середня місячна кількість опадів у південних областях і в Криму складе 27-59 мм. На решті території - 35-76 мм. У Карпатах і на Прикарпаттi - до 145 мм. Середня місячна температура передбачається 19-24°С. У гірських районах - 16-18°С. Це на 1,5-2,0°С вище за середні багаторічні значення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців попередили про різке погіршення погоди

Місячна кількість опадів очікується 36-84 мм, у Карпатах 104-122 мм, що в межах середніх багаторічних значень.

Середня місячна температура серпня становить 17-20°С, у південних областях і Приазов'ї мiсцями - 21-23°С, у Карпатах і горах Криму - 11-16°С.

30 липня в Україні очікується погрішення погодних умов. Оголошено штормове попередження, повідомляє Український гідрометцентр.

"Протягом доби 30 липня в Україні грози, град і шквали (І рівень небезпечності, жовтий)", - йдеться в повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Якою буде погода в серпні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі