середа, 24 серпня 2022 19:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Якими ракетами обстрілюють Україну – Жданов розповів деталі

Якими ракетами обстрілюють Україну – Жданов розповів деталі
У Росії є ракети різної точності, якими обстрілюють Україну. Фото: eastnews.ua

У російських окупантів закінчились ракети "Калібри" сухопутного базування.

На території Білорусі є ракетні комплекси "Точка У" з дальністю 120 км. Мають точність до 150 м, каже військовий експерт Олег Жданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Хмельниччині вибухи – що відомо

"Ракети Х-22 – це крилаті ракети повітряного базування, вони старі радянські. Їх застосовують із літака Ту-22М3. Їхня база в Курській області на аеродромі "Шайковка". Дальність ракети – до 600 кілометрів. Вона найпотужніша з тих, які зараз використовують російські війська. За точністю вона найгірша", – повідомляє він.

На території Білорусі та Росії розташовані ракетні комплекси "Іскандер". У них дальність пуску становить 500–700 км. Точність цієї ракети до 30 м.

"Росіяни не можуть промахнутися, стріляючи в торговельний центр. Ракета Х-101 – вона крилата. Її запускають з Каспійського моря зі стратегічних бомбардувальників. Дальність пуску цієї ракети – 5,5 тисяч кілометрів, точність – до 10 метрів", – пояснив військовий експерт.

З Криму та Херсонської області загарбники обстрілюють Україну береговим комплексом "Бастіон".

"Це – протикорабельна ракета "Онікс". Це стара радянська ракета, яку можна застосовувати по наземних цілях. Нею РФ обстрілює південь України, її дальність – до 800 кілометрів, точність 1,5 метри. Ракети "Калібр" у них залишилися тільки морського базування, оскільки сухопутного закінчилися. Дальність – 2,5 тисяч кілометрів, точність – 50 метрів. Ще одна ракета Х-555 – це модернізація старої радянської ракети. Її дальність – до 2,5 тисяч кілометрів, точність 100 метрів", – розповів Жданов.

Окупанти сьогодні, 24 серпня, вдарили ракетами по Миргороду на Полтавщині. По місту прилетіло чотири ракети.

Близько 00:30 24 серпня ворог завдав ракетного удару по селищу Докучаєвське Роганської громади Харківського району. За попередньою інформацією, ракетами С-300. Зруйновано господарчу будівлю, сталася масштабна пожежа. Без постраждалих.

23 серпня терористи атакували Миколаївщину авіацією та артилерією. Фіксували артобстріли за межами села Широке Широківської громади

Зараз ви читаєте новину «Якими ракетами обстрілюють Україну – Жданов розповів деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі