четвер, 19 листопада 2020 10:52

Які думки українців про карантин вихідного дня - результати опитування

Які думки українців про карантин вихідного дня - результати опитування
Половина українців підтримує обмеження на вихідних, інша половина - проти. Фото: pixabay

Половина опитаних українців підтримує запровадження карантину вихідного дня, інша половина - проти.

49% підтримують, стільки ж не погоджуються з обмеженнями, показує опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Лише 35% очікують, що в результаті реалізації проєкту поширення коронавірусу зменшиться, зате 62% - не згодні з цим. 85% знають про те, що уряд запровадив карантин вихідного дня, 15% - щось чули або взагалі вперше чують про це.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи ефективний карантин вихідного дня з медичної точки зору

При цьому 61% вважають недоцільним запровадження жорсткого карантину, 36% - підтримують. Його ефективність оцінюють значно вище, ніж карантину вихідного дня: 55% вважають, що поширення коронавірусу в результаті локдауна зменшиться, 42% - мають протилежну думку.

Опитування провела Соціологічна група "Рейтинг" 15-17 листопада 2020 року серед 3 тис. респондентів по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. Метод опитування: Computer Assisted Telephone Interviewing - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера. Помилка репрезентативності дослідження - не більш як 1,8%.

Верховна Рада провалила рекомендацію Кабміну скасувати карантин вихідного дня. Постанову підтримали лише 149 нардепів при 226 необхідних.

Зараз ви читаєте новину «Які думки українців про карантин вихідного дня - результати опитування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі