середа, 24 березня 2021 22:22

Акція під ОП: суд з обрання запобіжного заходу підозрюваним не відбувся

Акція під ОП: суд з обрання запобіжного заходу підозрюваним не відбувся
Суд мав обрати запобіжні заходи трьом підозрюваним. Фото: Facebook

У Печерському районному суді Києві не відбулись засідання з обрання запобіжних заходів підозрюваним у пошкодженні будівлі Офісу президента.

Про це повідомив один із адвокатів Масі Наєм, передає Суспільне.

"У зв'язку з тим, що судді немає, ми йдемо з-під суду і будемо чекати про нову дату засідання", - розповів правозахисник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще одному учаснику акції під ОП вручили підозру

За його словами, суддя заявила, що вона перебуває у нарадчій кімнаті, тому засідання затримується, про що захисники не були попереджені заздалегідь. Він додав, що на засідання вони чекали з 16:00 і до закінчення роботи суду.

Суд мав обрати запобіжні заходи 3 підозрюваним, зокрема, лідеру руху "Гонор" Сергію Філімонову та ветерану АТО Євгену Строканю.

Правоохоронці клопотали про обрання підозрюваним запобіжних заходів у вигляді цілодобового домашнього арешту.

"Це не прийнятно - сама підозра не обґрунтована. Все що відомо з матеріалів і клопотання – це те, що хлопці були на акції. Таким чином в їх діях передбачають зухвалу поведінку та неповагу до суспільства", – додав адвокат.

20 березня громадськість прийшла на акцію "Не чуєш? Побачиш" у підтримку ув'язненого громадського діяча Сергія Стерненка. На стіні Офіса президента написали балончиком: "Волю Стерненку", кидали фаєри. Організатори акції вимагають звільнити Сергія Стерненка та Андрія Антоненка. Накласти санкції РНБО на Андрія Портнова - заступника голови АП Януковича, який через заступників керівника Офіса президента Олега Татарова та Андрія Смірнова фактично керує судовою системою в Україні. Вимагають відставки генеральної прокурорки Ірини Венедіктової, "руками якої було ув'язнено Стерненка".

Зараз ви читаєте новину «Акція під ОП: суд з обрання запобіжного заходу підозрюваним не відбувся». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі