четвер, 01 липня 2021 20:20

Як військові готуються до параду на День Незалежності - потужні фото
12

На Чернігівщині військові готуються до параду на День Незалежності
Фото: Оперативне командування "Північ"
На тренуванні зібрали 300 одиниць техніки
У параді візьме участь велика кількість нового озброєння

Показали підготовку до параду на День Незалежності України поблизу Чернігова.

Понад тисяча військовослужбовців та майже 300 одиниць техніки зібрали на військовому аеродромі "Півці", повідомляє Оперативне командування "Північ".

"Зведена механізована колона нараховує 24 парадні розрахунки. До неї входять військові, озброєння та військова техніка різних видів Збройних Сил України: Сухопутних військ, морської піхоти Військово-морських сил, зенітно-ракетні війська Повітряних сил, Сил спеціальних операцій, Десантно-штурмових військ. Крім них, залучені й інші силові структури, зокрема Національна гвардія України", - йдеться в повідомленні.

У параді візьмуть участь артилерія, автомобільна техніка, реактивні системи залпового вогню БМ-21 "Град", комплекси радіоелектронної боротьби з безпілотними літальними апаратами та інша техніка.

"Сьогодні – третій день практичного тренування. Особливістю параду у цьому році буде те, що залучається більше новітніх зразків озброєння та техніки. Крім того, буде залучена не тільки бойова техніка, а й та, що нещодавно прийнята на озброєння. Це майже 300 одиниць. У минулому параді кількість не перевищувала двісті", - повідомив командувач логістики Командування Сухопутних військ Збройних Сил України бригадний генерал Володимир Карпенко.

Для параду відібрали найкращих військовослужбовців з підрозділів. Вони є учасниками бойових дій на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 24 серпня в Києві, Одесі й Дніпрі відбудеться великий військовий парад

"Якщо чесно, емоції зашкалюють. Підняття патріотичності, морального духу дуже високе. Я дуже радий, що знову потрапив сюди. Це словами не передати. Треба побути і самому взяти участь", - сказав один з військових.

Тренування на Чернігівщині буде тривати до 7 серпня. Далі колона переміститься до Києва.

Опублікували план заходів до 30-річчя Незалежності. Зокрема, на Хрещатику і майдані Незалежності 24 серпня відбудеться великий військовий парад з прольотом авіації в складі повітряної колони сил безпеки та оборони й збройних сил країн-партнерів.

Зараз ви читаєте новину «Як військові готуються до параду на День Незалежності - потужні фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі