четвер, 20 травня 2021 13:35

24 серпня в Києві, Одесі й Дніпрі відбудеться великий військовий парад

З нагоди 30-ї річниці Незалежності України заплановане проведення великих військових парадів, а також концерту з видатними українцями - легендами опери й балету.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час пресконференції.

Автор: Володимир Зеленський
  Символ святкування 30-ї річниці Незалежності України
Символ святкування 30-ї річниці Незалежності України

"Свято, як я сказав, українці запам'ятають назавжди. Змістовним буде свято. Складатиметься з трьох днів", - сказав Зеленський.

У День прапора України, 23 серпня, в усіх регіонах піднімуть стяги, які спеціально виготовлять до цієї дати. У центрах регіонів вони лишаться назавжди.

Цього ж дня відбудеться перший саміт про деокупацію "Кримська платформа". До саміту доєднаються представники майже 30 країн і підпишуть важливі документи, додав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленського запитали про Антоненка і відставку Авакова

Паралельно з "Кримською платформою" відбуватиметься перший започаткований в Україні саміт перших леді й джентльменів, де будуть "обговорюватися людські питання, яких зазвичай лідери не торкаються".

23 серпня відбудеться згаданий вище концерт видатних українців, які приїдуть не лише з різних куточків України, але й світу. Концерт запланований в Оперному театрі Києва, на якому будуть присутні лідери інших країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епоха Медведчука закінчується - Зеленський

У День Незалежності, 24 серпня, відбудеться великий військовий парад ЗСУ в Києві, Дніпрі й Одесі - на воді й на суші.

Також президент представив символ 30-річчя незалежності - квітку, яку безплатно зробила львівська компанія.

"Це головна квітка 30-річчя, символ України. Мені здається, що це правильний символ нашої країни: вона не просто квітуча. Нас не зламати й не зрізати. Наша країна однаково квітнутиме", - сказав Зеленський.

Володимир Зеленський 20 травня утретє зібрав підсумкову пресконференцію за результатами двох років свого президенства. Триватиме вона від 2 до 2,5 год. Трансляцію пресконференції можна дивитися тут.

Зараз ви читаєте новину «24 серпня в Києві, Одесі й Дніпрі відбудеться великий військовий парад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі