вівторок, 08 червня 2021 14:42

Парад та артилерійський салют: опублікували план заходів до 30-річчя Незалежності

Парад та артилерійський салют: опублікували план заходів до 30-річчя Незалежності
Військовий парад з нагоди Дня незалежності України 2015 року. Фото: "Радіо Свобода"

З нагоди 30-ї річниці Незалежності України на Хрещатику і майдані Незалежності 24 серпня відбудеться великий військовий парад з прольотом авіації в складі повітряної колони сил безпеки та оборони й збройних сил країн-партнерів.

Про це йдеться в затвердженому Кабміном плані заходів з підготовки та відзначення Дня прапора та Незалежності, пише "Інтерфакс-Україна".

На Трухановому острові Києва в цей день запланований артилерійський салют. На Михайлівській пл. і Володимирському проїзді організують статичний показ сучасних зразків озброєння і техніки сил безпеки та оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Втомилися від безконцертної ж..пи" - як Київ гучно відгуляв День міста

Також відбудеться урочисте проходження катерів і проліт авіації, повітряний і морський показ озброєння та військової техніки на річці Дніпро в районі річкового вокзалу і Труханового острова.

В Одесі на зовнішньому рейді морського порту на День Незалежності відбудеться урочисте проходження бойових кораблів і суден, а також проліт авіації, повітряний і морський показ озброєння та військової техніки.

Усі урочистості мають відбутися з урахуванням вимог законодавства щодо запобігання поширення Covid-19.

Президент Володимир Зеленський анонсував великі військові паради в Києві, Одесі й Дніпрі - на воді й на суші. Представив і символ 30-річчя незалежності - квітку, яку безплатно зробила львівська компанія. За словами Зеленського, це святкування "українці запам'ятають назавжди". У попередні роки президентства Зеленського великі військові паради не проводились. Це рішення президент пояснював тим, що це — недешеве задоволення.

У Міноборони повідомляли, що на параді до 30-річчя Незалежності України продемонструють новітні розробки військової техніки, серед яких РСЗВ "Вільха", "Нептун", ОТРК "Грім" та інші нові й модернізовані зразки вітчизняного та закордонних оборонних комплексів.

Зараз ви читаєте новину «Парад та артилерійський салют: опублікували план заходів до 30-річчя Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі