середа, 06 вересня 2017 22:47

Як танкісти ЗСУ боролися за звання найкращих у наступі
6

За звання кращого від ВДВ бореться танковий взвод 25-ї окремої повітряно-десантної бригади
Фото: Gazeta.ua
За звання кращого від ВДВ бореться танковий взвод 25-ї окремої повітряно-десантної бригади
Взвод танкістів з 36-ї окремої бригади морської піхоти представляє ВМС
Танкісти 14 окремої механізованої бригади виходять на рубіж. Вони були кращими 2 роки поспіль
Морськы піхотинці чекають команди рушати на рубіж

На полігоні 1 окремої танкової бригади на Чернігівщині тривають змагання за звання кращого танкового взводу ЗСУ. Участь у змаганнях беруть найкращі взводи Сухопутних військ, Військово-морських сил та Високомобільних десантних військ.

Сьогодні екіпажі бойових машин показували свою вправність у веденні наступального бою.

"Змагання проводимо вже вп'яте. В якості дисціиплін застосовуються прийоми і способи які зарекомендували себе під час проведення АТО," - розповідає полковник Олексій Таран, начальник управління з бойової підготовки ЗСУ - змінено штатну структуру танкового взводу, а саме, 2 пари машин в одному взводі, замість раніше 3 машин. Сенс її полягає в тому, щоб постійно рухаючись машини в парі прикривали одна одну. Таку систему свого часу запропонували десантники, вона себе добре показала в бойових діях і ми її робимо обов'язковою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як здобувалось звання кращого снайпера ЗСУ

Також у цьому році вперше додані вправи, такі як швидкісна стрільба з пістолету, подолання психологічної смуги перешкод.

Додані завдання, які довелося виконувати минулорічним переможцям конкурсу – танкістам 14 окремої механізованої бригади навесні у змаганнях "Танковий виклик сильної Європи-2017" (Strong Europe Tank Challenge 2017) у Німеччині. Хлопці вже двічі ставали кращим взводом ЗСУ.

Також за звання кращого від ВДВ бореться танковий взвод 25-ї окремої повітряно-десантної бригади, а взвод з 36-ї окремої бригади морської піхоти змагаєтья за честь ВМС.

Змагання триватимуть до кінця тижня. Як і минулоріч кращий взвод обіцяють відправити на Strong Europe Tank Challenge. Також танкістів чекає грошова винагорода - 100 тис. грн. За перше місце, 60 і 40 тисяч, за друге і третє місця відповідно.

Український пілот Олександр Оксанченко переміг на міжнародному авіаційному показі CIAF – Czech International Air Fest-2017.

Зараз ви читаєте новину «Як танкісти ЗСУ боролися за звання найкращих у наступі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі