понеділок, 26 серпня 2019 11:17

Як розважаються в Росії: спалили українське село і розстріляли зрадника

Як розважаються в Росії: спалили українське село і розстріляли зрадника

Військово-історичний фестиваль "Дніпровський рубіж" відбувся в селі Шипуново Алтайського краю, Росія 24 серпня.

Для відвідувачів провели реконструкцію битви за Дніпро в рамках Другої світової війни. За сценарієм, підрозділ нацистських військ входить в український хутір, жителі якого підтримують радянських партизанів. Німці спалюють частину села, але в цей час до нього наближається загін червоноармійців. Партизани розстрілюють "зрадника батьківщини".

В реконструкції взяли участь 130 осіб. Були присутні майже 10 тис. глядачів.

Эхо Москвы повідомляє, що найбільший інтерес серед публіки викликали учасники в нацистській формі. З ними охоче фотографувалися та просили сказати кілька фраз німецькою мовою.

Інформагенція altapress.ru опублікувала кілька відео з фестивалю. На одному з них чути, як учасниця оголошує "вирок зрадникові":

"Стратити через розстріл з конфіскацією всього майна. Вирок остаточний і оскарженню не підлягає. Конвойним привести вирок до виконання".

Коментарі користувачів, які подивилися відео:

"Мда... Комп'ютерні ігри, кажете, згубно впливають на дитячу психіку. А ось присутність на розстрілі, нехай і постановочному, ну взагалі ніяк ні на що не впливає. Суцільне умиротворення і християнська благодать".

"Чого ж не розстрілюють Соловйова - громадянина Італії, наприклад. Адже по суті той самий зрадник! А не можна, хто ж ще цим убогоньким буде мізки парити".

"Огидно. Справжні ветерани війни якщо і брали участь в таких розстрілах, то з ненавистю до цього зрадника і з огидою до цього обов'язку. І звичайно ж, не хотіли розповідати про війну в такому контексті. А тут люди смакують процес. Це вже якийсь релігійний культ зла і смерті, а не пам'ять про захист Батьківщини. Ганьба організаторам".

Реконструктори Підземелля Гарнізонного Храму Тимофій Коробков та Лілія Нижник показали, як одягалися львів'яни в добу середньовіччя. Жінки носили сукні - котарді, пояс до якого кріпили омоньєр - гаманець. Під взуття-пулени одягали шоси - панчохи. Голову покривали білим чепчиком Святої Бригіди.

Зараз ви читаєте новину «Як розважаються в Росії: спалили українське село і розстріляли зрадника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі