четвер, 17 червня 2021 18:47

Як п'ятигодинний робочий день впливає на продуктивність - цікаві факти

Як п'ятигодинний робочий день впливає на продуктивність - цікаві факти
Дехто вважає, що працівники відчувають перенавантаження. Фото: pixabay.com

Експерти й керівники компаній виявили, що п'ятигодинний робочий день може підвищити продуктивність працівників.

Після цієї межі людина починає втрачати концентрацію та мотивацію. У зв'язку з цим починає робити багато помилок і легко відвертає увагу, пише Daily Mail.

Але інші дослідження такого графіку роботи показали, що цей режим має недоліки. Компанія Tower Paddle Boards перейшла на модель зі скороченим часом.

Персонал працював з 08:00 до 13:00 без перерв. Вони виконували завдання продуктивніше, щоб укластися в терміни. Результативність компанії зросла на 50%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як увійти в робочий ритм після декрету

Однак інші компанії вважають, що це порушує культуру роботи, а працівники відчувають перенавантаження.

"Якщо є суворе обмеження на постачання мозку енергією, організм відчуває, що мозок може не впоратися зі складними завданнями. Тож перенаправляє енергію від інших функцій і віддає перевагу фокусу нашої уваги", - ідеться в заяві професора Ніллі Лаві з Університетського коледжу Лондона.

Зараз компанії світу не дійшли спільного рішення та встановлюють час робочого дня на власний розсуд.

Побільшало вакансій для українців за кордоном. Найвищі зарплати пропонують у Німеччині. Медсестрам з України платять 97-180 тис. грн на місяць, зварювальникам - 97-140 тис. грн.

До медсестер чи медбратів головні вимоги - знання німецької мови й досвід роботи від двох років. Працювати доведеться 35 год. на тиждень. За роботу у вихідні й нічні зміни передбачена окрема плата.

Зараз ви читаєте новину «Як п'ятигодинний робочий день впливає на продуктивність - цікаві факти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі