четвер, 03 листопада 2022 05:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Як не нудьгувати: назвали сімейні розваги під час відсутності світла

Як не нудьгувати: назвали сімейні розваги під час відсутності світла
Можна використати ліхтарик і пограти у театр тіней. Фото: pixabay.com

Росія намагається залякати українців відсутністю світла, тепла і зв'язку.

Українцям дали поради, як зайняти себе і дитину при вимкненому світлі. Цей час можна провести з сім'єю і дітьми у розмовах та іграх. Про це пишуть "Вікна".

Ігри

Серед звичних ігор у Слова чи Міста, можна гратися і розвиватися й інакше. До прикладу, можна грати у хованки з оплесками: одна людина у центрі кімнати шукає інших, доки вони тихенько переміщуються кімнатою і плескають біля того, хто шукає, даючи аудіальні підказки.

Також можна трохи погратися відчуттями: до прикладу, в темряві знайти якийсь предмет і, обмацавши його, назвати.

Якщо дитина молодшого дошкільного віку, можна сюди додати ще й пам'ять: мовляв, чи не пам'ятаєш ти, якого цей предмет кольору?

Використайте ліхтарик і пограйте в Театр тіней: можна звичайний – з використанням однієї руки. Але якщо світла немає довгий час – спробуй натягти світле простирадло і, поставивши ліхтарик за ним, розіграти цілі театральні сценки.

Темрява під час вечері

Якщо темрява застала родину під час вечері, то можна додаткового зав'язати очі пов'язкою і пропонувати одному члену сім'ї спробувати страву і розібрати її на інгредієнти.

Коли сил на розваги уже не вистачає – поговоріть про все, що цікавить. Запитайте у дитини, чи не хоче вона більше дізнатися про космос, історію чи тваринок. Якщо з вашого вікна буде видно зоряне небо – розмова стане більш наочною.

Якщо світло зникло просто перед вечерею – можна запалити кілька свічок і повечеряти так. Без шуму телевізора, зайвого світла. Розмови у родині стають теплішими і цікавішими.

Ну а якщо є бажання трішки "полоскотати" нерви різними "жахачками", то можна розповісти кілька страшних історій, наче під час якогось походу з наметами і ночівлею десь у горах.

Дізнайтеся про своїх близьких більше за допомогою ліхтарика чи свічки. Запропонуй дитині та іншим близьким сісти в коло і по черзі, передаючи свічку, розповідати якісь секрети або історії.

Підготуйте на випадок вимкнення електроенергії ліхтарик, свічки, батарейки, павербанки, воду, їжу (що не потребує розігріву), теплі речі.

Як тільки електропостачання відновиться – зарядіть гаджети.

Українцям порадили, як економити електроенергію вдома. Кожна вимкнена лампочка – маленький, але важливий крок до стабілізації енергосистеми.

Зараз ви читаєте новину «Як не нудьгувати: назвали сімейні розваги під час відсутності світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі