четвер, 02 липня 2020 10:25

Як коронавірус вплинув на сімейні бюджети українців

Як коронавірус вплинув на сімейні бюджети українців
Приблизно третина опитаних втратили роботу, а більше половини змушені витрачати свої заощадження і економити на продуктах харчування. Фото:pixabay

69% українців відчули на собі наслідки коронавірусу.

Найбільше постраждали жителі сіл і невеликих містечок, працівники промислового сектора, домогосподарства з дуже низьким рівнем достатку, а також ті сім'ї, в яких є безробітні, про це повідомили в результатах опитування, проведеного на замовлення Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Приблизно третина опитаних втратили роботу, а більше половини змушені економити на їжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безробітних стане більше: українців попередили про ризики

Необхідною умовою для повноцінного навчання і роботи під час карантину був доступ до інтернету і комп'ютера. Опитування показали, що недолік гаджетів відчули 16% респондентів. 73% під час карантину щодня користувалися інтернетом. Найменше забезпечені гаджетами жителі сіл і смт, а послугами інтернету найменше користувалися на Західній Україні.

Учасники опитування також відзначали, що під час економічної кризи держава насамперед повинна матеріально допомагати людям з інвалідністю, пенсіонерам та сім'ям з дітьми до 6 років. Також вони вважають, що життя після карантину буде налагоджуватися, якщо побачать підвищення прожиткового мінімуму, зарплат і пенсій.

Дослідження проводилося в рамках всеукраїнського опитування "Думки і погляди населення України" (Омнібус) в травні-червні 2020 року. Опитали 2 тисячі людей.

Протягом перших трьох місяців 2020 року заощадження українців скоротилися на 61,1 млрд грн. За перший квартал року дохід населення досяг 874,4 млрд грн, а витрати - 935,5 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Як коронавірус вплинув на сімейні бюджети українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі