середа, 26 січня 2011 08:46

Аеропорт Запоріжжя перевірять на готовність до екстрених випадків

Аеропорт Запоріжжя перевірять на готовність до екстрених випадків

У Міжнародному аеропорту Запоріжжя найближчим часом проведуть додаткові перевірки техногенної та пожежної безпеки у зв'язку з трагічними подіями в московському аеропорту Домодєдово, повідомив у вівторок на брифінгу начальник ГУ МНС в Запорізькій області Олексій Лепський.

"Аеропорт, як об'єкт масового скупчення людей, постійно перебуває в полі контролю МНС, проте у зв'язку з трагедією в московському аеропорту Домодєдово, на цьому об'єкті найближчим часом відбудуться посилені додаткові перевірки техногенної та пожежної безпеки" - заявив Лепський.

Як повідомила помічник начальника ГУ МНС у Запорізькій області Юлія Баришева, "інспекція техногенної безпеки ГУ МНС проведе серйозну комплексну перевірку безпеки запорізького аеропорту: можливості евакуації людей, плани взаємодії між співробітниками аеропорту та рятувальними службами в екстрених випадках, системи пожежного контролю".

Державне підприємство Міжнародний аеропорт Запоріжжя має розгалужену інфраструктуру, при цьому пропускна здатність пасажиропотоку забезпечується двома терміналами і становить 120 пасажирів на годину.

Нагадаємо, що у Міжнародному аеропорту Харків також вжиті заходи для підвищення безпеки пасажирів у зв'язку з терактом у Домодєдово.

Крім того, аеропорт "Бориспіль" вжив додаткових заходів щодо забезпечення безпеки після вибуху в аеропорту "Домодєдово".

Нагадаємо, у понеділок о 15.32 за київським часом у московському аеропорту "Домодєдово" стався теракт. Щодо причин та перебігу трагедії висували різні версії.

Увесь зал, де терорист привів у дію вибуховий пристрій, був залитий кров'ю. Вибито шибки, розкидано особисті речі загиблих і постраждалих, все покрито шаром пилу, який осів в результаті вибухової хвилі. Загинуло 35 осіб.

На місці вибуху пізніше виявили останки терориста-смертника.

В результаті теракту загинула 29-річна поет, драматург і журналіст з Одеси Ганна Яблонська, яка прилетіла до Москви отримувати театральну премію.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Аеропорт Запоріжжя перевірять на готовність до екстрених випадків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі