середа, 03 липня 2013 13:11

Абрамович залишив посаду спікера думи Чукотки через "Челсі"

Абрамович залишив посаду спікера думи Чукотки через "Челсі"
Роман Абрамович зав'язав з політикою. Фото: euromag.ru

Мільярдер Роман Абрамович добровільно склав з себе повноваження депутата і голови думи Чукотського автономного округу.

Про це повідомляє сьогодні офіційний сайт уряду регіону. Рішення залишити політику було прийнято Абрамовичем у зв'язку з набуттям чинності закону про заборону на фінансові активи за кордоном.

"Рішення Романа Абрамовича про відхід зі свого поста пов'язано з його наміром повністю дотримуватися законодавства Росії у зв'язку з набранням чинності Федерального закону Російської Федерації № 79-ФЗ (від 7 травня 2013 року)", - йдеться в повідомленні. Закон забороняє особам, що займають державні посади, володіти фінансовими активами за кордоном.

У повідомленні також наголошується, що Абрамович висловив свою довіру адміністрації губернатора Романа Копіна і підтримав його намір переобиратися на майбутніх губернаторських виборах. На посаду голови Чукотской думи депутатами було обрано Арамаіса Джагановіча Даллакяна.

Роман Абрамович, який займає 13-е місце в рейтингу 200 найбагатших бізнесменів Росії за версією Forbes, стан - 10,2 млрд дол, обрався депутатом Чукотської думи в 2008 році і був переобраний на цей термін в 2011 році. У 2000-2008 роках обіймав посаду губернатора Чукотки.

Є власником лондонського футбольного клубу "Челсі".

Зараз ви читаєте новину «Абрамович залишив посаду спікера думи Чукотки через "Челсі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі