пʼятниця, 13 липня 2007 09:43

Абрамович вирішив видобувати золото на Чукотці

Губернатор Чукотки Роман Абрамович вирішив взяти особисту участь в розвитку економіки свого регіону. Його Millhouse Capital вирішила спробувати себе в золотодобувному бізнесі і придбала перше золоторудне родовище на Чукотці - Двойноє.

Це не буде єдиною операцією Millhouse в галузі, але про подальші плани розвитку джерела говорити відмовилися. Топ-менеджер золотодобувної компанії чув, що спочатку Абрамович збирається зосередитися на покупці родовищ на Чукотці, причому не дуже крупного розміру. А в майбутньому його можуть зацікавити і золоторудні родовища сусідніх регіонів - Магаданської області та Якутії.

До родовищ Чукотки вже виявили цікавість крупні гірничорудні компанії - канадська Kinross та австралійська ВНР Billiton, проекти в цьому регіоні приглянули собі "Газпром нєфть" і Highland Gold.

Аналітик Deutsche UFG говорить, що Абрамович вибрав непоганий час для інвестицій в золотодобувний бізнес. Вчора в Нью-Йорку золото коштувало 666 доларів за унцію. А за підсумками року середня ціна може наблизитися до 700 доларів за унцію, в наступному і зовсім - до 750. Топ-менеджер однієї із золотодобувних компаній говорить, що запаси родовища Двойноє по категорії C1 і C2 складають 260000 унцій з середнім вмістом золота в руді 15 г на тонну. Це не дуже велике родовище, але з дуже високим вмістом золота. Його покупка могла обійтися Millhouse в 50-70 млн. доларів.

Найбагатший за версією Forbes росіянин Роман Абрамович став губернатором дотаційної Чукотки в 2000 році. У 2005 році термін його повноважень був продовжений ще на п"ять років. Насамперед підприємець зареєструвався на Чукотці і став платити там прибутковий податок. Це в рази збільшило прибуткову частину бюджету округу. А два роки тому губернатор проголосив своєю метою під час другого терміну сприяти підвищенню "рівня життя і добробуту населення округу". Робити це Абрамович хотів у тому числі і за рахунок розробки надр Чукотки. Навесні стало відомо, що тут з"являться два великы промислові вузли по видобутку золота, срібла, вугілля, газу і нафти, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Абрамович вирішив видобувати золото на Чукотці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі