середа, 27 вересня 2017 14:38

70% військових складів у Калинівці не постраждали - Генштаб

70% військових складів у Калинівці не постраждали - Генштаб
Пожежа та вибух не зачіпили 70% складів 48-го арсеналу - Генштаб / фото: facebook.com/andrew.kravchenko.792

Огляд з дрона показав, що 70% території військових складів під Калинівкою не постраждали.

48-й арсенал загорівся 26 вересня близько 22:00, каже начальник прес-служби Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов. Про це повідомляє "Укрінформ".

"Щойно за допомогою безпілотного літального апарату провели спостереження, яке показало, що близько 70 відсотків арсеналу не постраждали від вибухів і пожежі", - сказав Селезньов.

Він також зазначив, що 100 військовослужбовців строкової служби були евакуйовані з місця події у безпечніші місця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опублікували моторошні фото руйнувань у Калинівці

Розглядають різні версії подій, що відбулися.

Начальник озброєння ЗСУ генерал-майор Микола Шевцов повідомив, що інформація про перевантаженість складу не відповідає дійсності. Крім того, номенклатура боєприпасів, що зберігалася у сховищах, не передбачала максимального розльоту, йдеться у заяві, розміщеній на сайті Міноборони.

Військова прокуратура кваліфікувала пожежу та вибухи на складі з боєприпасами поблизу Калинівки Вінницької області як диверсію. Пожежа на складах боєприпасів у Калинівці Вінницької області почалася близько 22:00 26 вересня. По тривозі підняті всі сили служби і керівництво. В уряді не виключають, що причиною пожежі могли бути зовнішні чинники.

Зараз ви читаєте новину «70% військових складів у Калинівці не постраждали - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі