понеділок, 18 вересня 2017 12:26

30 років, без роботи - склали портрет ветеранів АТО, що вчинили суїцид

30 років, без роботи - склали портрет ветеранів АТО, що вчинили суїцид
Створили реєстр самогубств серед військових, які воювали на Донбасі / фото: antikor.com.ua

В Україні створили реєстр самогубств серед військовослужбовців та демобілізованих із зони АТО.

Реєстр працюватиме на базі Українського науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії та наркології Міністерства охорони здоров'я, повідомила голова комітету з питань охорони здоров'я ВР Ольга Богомолець, передає Інтерфакс.

Зараз у базі понад 100 анкет, отриманих від Міністерства внутрішніх справ.

"Усі дані передаються в Інститут судової психіатрії. В базі вже понад 100 анкет, портретів ветеранів, які вчинили суїцид. Це особи, яким переважно не виповнилося 30 років, більшість із них наклали на себе руки в стані алкогольного сп'яніння, більшість - за допомогою вогнепальної зброї. Здебільшого вони не мали роботи", - розповіла депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В зоні АТО 36-річний військовий наклав на себе руки

У Нацгвардії озвучили статистику самогубств серед бійців. На сьогодні є 4 такі випадки за поточний рік: один - у зоні АТО, один - на мирній території, в позаслужбовий час, один - у лікарні та ще один суїцид - у відпустці. 2015-го були 23 випадки суїцидів, а 2016 року - 15.

Зараз ви читаєте новину «30 років, без роботи - склали портрет ветеранів АТО, що вчинили суїцид». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі