пʼятниця, 27 червня 2008 20:34

220 надгробків знищені стихією на історичних цвинтарях Львова

Буревій, що вирував у понеділок у Львівській області, через який загинули п"ятеро людей, знищив 220 надгробків на історичних цвинтарях Львова, повідомив у четвер представник прес-служби Львівської міської ради.

За його словами, значно постраждали меморіальний Личаківський і Янівський цвинтарі, на останньому впало 222 дерева.

На відновлення пам"ятників потрібно майже 480 тисяч гривень (понад 96 тисяч доларів). Допомогти у відновленні пам"ятників обіцяла прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко під час свого візиту до Львівської області 24 червня.

Нині на цвинтарях ведуться відбудовні роботи, сказав співрозмовник агентства.

Личаківській цвинтар - найдавніший збережений цвинтар Львова розташований недалеко від історичного центру міста. Роком заснування некрополя вважається 1786-ий, його площа становить 42 гектари. На ньому поховано понад 400 тисяч людей, зокрема представники знатних польських, австрійських і українських родів, діячі політики й мистецтва. Тут знайшли останній притулок письменник, поет і філософ Іван Франко, оперна співачка Соломія Крушельницька, композитор Станіслав Людкевич, історик Іван Крип"якевич, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «220 надгробків знищені стихією на історичних цвинтарях Львова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі