четвер, 09 вересня 2010 14:58

22 чиновникам Черновецького висунуті звинувачення

22 чиновникам Черновецького висунуті звинувачення
Правоохоронні органи розслідують 22 кримінальні справи щодо правопорушень з боку чиновників Київської міської державної адміністрації, які працювали тут за час перебування при владі чинного мера Леоніда Черновецького.

Про це повідомив генеральний прокурор Олександр Медведько.

"Станом на понеділок у провадженні слідчих МВС, СБУ й податкової перебувало 18 кримінальних справ. Частина з них - фактові, частина - відносно конкретних осіб. Двадцяти двом людям пред"явлені обвинувачення, вісім арештовані, чотирнадцять перебувають на підписці про невиїзд", - описав він ситуацію навколо справ проти чиновників КМДА.

Медведько відзначив, що у провадженні органів прокуратури перебувають 4 кримінальні справи, які були порушені 30 серпня щодо відчуження акцій "Київгазу", "Київхімволокна", "Київміськбуду" і "Київводоканалу".

За словами генпрокурора, по кожній з цих справ збитки становлять більше 10 мільйонів гривень, а по "Київміськбуду" - близько 100 мільйонів гривень. Наразі ці чотири справи спрямовані на досудове слідство в Генпрокуратуру.

"Отут немає ніякої політичної основи... Є порушення бюджетного законодавства й не треба все підводити до зміни влади", - додав Медведько.

Нагадаємо, напередодні СБУ повідомила про те, що її слідчими порушено 5 кримінальних справ проти 8 чиновників столичної мерії.

Крім того, днями правоохоронці заарештували кількох чиновників із команди мера Черновецького. Зокрема, були заарештовані начальник управління з питань землекористування і містобудування Світлана Макеєва та начальник ГУ охорони культурної спадщини Руслан Кухаренко.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «22 чиновникам Черновецького висунуті звинувачення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі