понеділок, 21 травня 2012 00:48

21 травня відбудеться унікальне сонячне затемнення

21 травня відбудеться унікальне сонячне затемнення
Фото: nationalgeographic.com

У понеділок мешканці більшої частини Азії, а також західного узбережжя Північної Америки зможуть спостерігати унікальне кільцеподібне сонячне затемнення.

Місяць повністю закриє Сонце, і на небі залишиться тільки сяюче кільце. Мешканці південного Китаю і Філіппін побачать це природне явище першими. Слідом за ними - Японії. Потім затемнення "перенесеться" у вчорашній день. На західному узбережжі США і в Канаді його можна буде спостерігати в другій половині дня 20 травня.

Часткове затемнення побачать жителі Південної Кореї, Мексики, а також сибірської частини Росії.

Повідомлення астрономів про майбутнє унікальне явище викликало ажіотаж в районах, яких воно торкнеться. Обсерваторії Гонконгу і Тайбея готуються прийняти велику кількість гостей. У США охочі побачити затемнення з'їжджаються до міста Сакраменто на півночі штату Каліфорнія. У Японії сотні людей заздалегідь займають місця на узбережжі Тихого океану на півострові Босо неподалік від Токіо. Авіакомпанії організують спеціальні рейси для бажаючих побачити рідкісне явище: в цьому випадку їм не зможе завадити навіть погана погода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Земляни спостерігали за повним затемненням Місяця: наступне буде в 2014-му

Тим часом зоопарк японського міста Йокогама в понеділок вранці відкриється раніше звичайного, а його відвідувачам запропонують поспостерігати, як різні тварини реагують на природне явище.

Мотив кільцеподібного затемнення в останні дні активно використовується в рекламі всього круглого - від обручок до пончиків. Місцеві ЗМІ вже підрахували, що на цій темі економіка країни заробить, щонайменше, 16 мільярдів ієн (200 мільйонів доларів).

Зараз ви читаєте новину «21 травня відбудеться унікальне сонячне затемнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі