неділя, 18 травня 2008 13:13

18 українських дітей потрапили до лікарні після щеплень індійською вакциною

Протягом 15 травня в дитячу міську лікарню міста Краматорськ Донецькій області було доставлено 18 дітей з скаргами на погіршення самопочуття. Всі хворі були раніше щеплені від кору і краснухи вакциною Tresivac виробництва індійської компанії SerumInstituteofIndiaLtd. Подробиць про симптоми, виявлених у постраждалих, поки не повідомляється.

За інформацією прес-служби Міністерства з питань надзвичайних ситуацій, вакцинація проводилася з 5 травня дитячим територіальним медичним управлінням. Всі, хто звернувся в лікарню, були щеплені вакцинами однієї серії. В даний час медики продовжать встановлювати причини знедужання дітей.

Декількома днями раніше в Краматорську раптово помер старшокласник, госпіталізований через декілька годин після щеплення тією ж вакциною індійського виробництва. В результаті розслідування цього інциденту комісія Мінохоронздоров"я України дійшла до висновку, що смерть підлітка не пов"язана з якістю вакцини, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «18 українських дітей потрапили до лікарні після щеплень індійською вакциною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі