четвер, 20 серпня 2009 09:58

17 мільйонів афганців під загрозою терактів обирають президента

17 мільйонів афганців під загрозою терактів обирають президента

У Афганістані 20 серпня о 07:00 за місцевим часом почалося голосування на виборах президента країни. Правом голосу в Афганістані володіють близько 17 мільйонів осіб.

Основним претендентом на перемогу, за даними попередніх опитувань, вважається діючий глава країни Хамід Карзай, який користується підтримкою на Заході. Його основним суперником вважається колишній глава МЗС Афганістану Абдулла Абдулла. Всього в списки для голосування внесено 36 кандидатів на вищий пост в державі. За законами Афганістану, президент країни обирається на п"ятирічний термін.

Напередодні виборів керівництво руху "Талібан", що контролює частину Афганістану, пообіцяло зірвати голосування, влаштувавши теракти на виборчих дільницях. Влада Афганістану вже оголосила, що в тих районах країни, де немає можливості забезпечити безпеку виборців, голосування проводитися не буде. Уряд Афганістану також звернувся до іноземних і національних ЗМІ з проханням не повідомляти про можливі теракти на виборчих дільницях з тим, щоб уникнути низької явки на виборах. Проте представники місцевих і іноземних ЗМІ заявили, що проігнорують прохання влади.

За декілька днів до виборів в Афганістані сталась низка великих терактів, в результаті яких загинули декілька десятків людей. Відповідальність за теракти узяли на себе бойовики "Талібану", повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «17 мільйонів афганців під загрозою терактів обирають президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі